Make Up

Min mor har kræft

Min mor har cancer!

Det var den besked, jeg fik en onsdag eftermiddag i slutningen af Januar i år. Det er nok unødvendigt at nævne, at jeg blev rimelig chokeret.
Så mens jeg venter på at solen endelig vil titte frem og varme min krop igen, her i kolde Danmark, tænker jeg at det om ikke andet er godt for vores hud, når det er overskyet.
Min mors cancer var opstået af “for meget sol” rettere sagt, solens farlige UV strålinger på trods af, at hun ikke har dyrket overdrevent solbadning. Kræften havde sat sig ved hendes ene tinding i hovedet, men havde heldigvis ikke nået at sprede sig yderligere. Alligevel skulle der 3 operationelle indgreb til, før at Rigshospitalet fik fjernet al kræften.

Heldigvis er hun idag fuldstændig kureret.
Men hun må aldrig nogensinde ligge og såkaldt solbade igen, i fare for at det let kan dukke op igen.

Hendes læge sagde spøgfuldt: Fremover er det på med faktor 50, ind i skyggen med stor hat, mørkesolbriller og se mystisk ud”. Det er hun faktisk også ret god til 😀.

11798255_1121975227832148_17305656_n

Der findes jo mange former for hudkræft og en af kræftcellerne opstår af UV strålingerne fra solen.

Det påvirkede mig selvfølgelig utroligt meget og jeg blev bange da jeg hørte at min egen mor var blevet ramt af kræft i hovedet, da det jo er rigtig tæt på hjernen og farligt! Og jeg må ærligt indrømme, at det for første gang virkelig fik mig til at tænke over, hvor farligt det egentlig er, ikke at beskytte sin hud imod solen.

Jeg har fået af vide mindst hundrede gange, at jeg skal huske at putte solcreme på, så jeg ikke ville blive brændt. Og jeg har før hen altid haft tænkt “ja ja”… Jeg kan personligt ‘tåle’ rigtig meget sol uden at blive rød, og jeg bliver let brun. Men det betyder nødvendigvis ikke at min hud kan tåle, at jeg går rundt uden solcreme på alligevel..

11798349_1121992294497108_744127375_n

Jeg elsker at ligge og blive varmet helt igennem af den dejlige sol, mærke det varme sand under mine fødder, søde kolde drinks og klart vand… Derfor er stranden ikke noget jeg har lyst til at undvære i hverken Danmark eller udlandet, men jeg er blevet mere opmærksom efter episoden med min mor.. Så alt med måde og omtanke.

Så please pas godt på Jer selv derude 😎

Også har jeg hørt vi skulle få det sidste af den danske sommersol i næste uge, så det skal nydes.. 🌞🍹

 

11805703_1121988387830832_1308890204_n

 

11798071_1121991911163813_1255480227_n

Kærlig hilsen Elvira

3 kommentarer

 • Hanne

  Du er sej og cool blog du har..
  Læser og kigger på din blog tit.
  Har fundet en cool webshop med unikke smykker du skal se Kastyle Danmark
  http://www.kastyle.dk 😀 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Oliver

  Hej Elvira,

  Sendte dig en mail d. 14 juli, som jeg endnu ikke har fået svar på. Har du set den?

  Mvh Oliver

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hej Elvira,

  Jeg sendte den en mail for nogle uger siden. D. 14 juli, for at være præcis. Har du set mailen?

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Make Up